21/01/2021 KVK Innovatie Top 100
Terug naar plaza

Start je eigen bedrijf

Op deze pagina kun je de livestreams terugkijken van het online event 'Start je eigen bedrijf' van 23 november en vind je informatie over wat er allemaal bij het starten van je eigen bedrijf komt kijken.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het KVK Adviesteam via 0800 2117.

Livestream - talkshow met onder andere Sharon Hilgers en Thijs Swinkels
Livestream - Stel je vragen aan het KVK Adviesteam, de Belastingdienst en het UWV
Livestream - Workshop 'Schrijf je ondernemingsplan
Livestream - Workshop 'Merknamen en handelsnamen'
5 tips van Sharon Hilgers | My Jewellery
5 tips van Thijs Swinkels | Brownies & DownieS

Eigen bedrijf starten: 10 belangrijkste stappen

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. We hebben de 10 belangrijkste stappen voor je op een rij gezet. Bekijk de video's en ga aan de slag. Bekijk de video's

Je eigen bedrijf beginnen in crisistijd

Laat je niet tegenhouden door de coronacrisis als je voor jezelf wilt beginnen. Maar pas wel je plan aan. Hoe start je een bedrijf met minder kosten en meer zekerheid?

Bekijk

Uurtarief bepalen, hoe pak je dat aan?

Het vaststellen van je uurtarief is best lastig. Te hoog schrikt klanten af, te laag levert misschien te weinig inkomen op. Hoe pak je het aan?

Bekijk

Maak het verschil met een goede huisstijl

Een goede huisstijl maakt je bedrijf herkenbaar voor je doelgroep en laat zien wat je bedrijf doet en waar je voor staat.

Bekijk

Is ondernemen iets voor jou?

Beschikken over de juiste ondernemersvaardigheden is bepalend voor je succes. Ondernemerskwaliteiten als enthousiasme, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zitten in je DNA. Vakkennis, marketing, netwerken en financiële administratie kun je leren. Doe een ondernemerstest en ontdek of ondernemen bij jou past. Lees meer

KVK Krachtmeting

Beschik jij over de juiste ondernemersvaardigheden? KVK Krachtmeting helpt je antwoord te geven op deze vraag. Na het invullen van de test krijg je tips om je vaardigheden te verbeteren.

Bekijk

Starten als zzp’er

Een eigen bedrijf starten als zzp’er gaat vaak heel snel. Dit heeft verschillende redenen. Soms heb je geen startkapitaal nodig. En als je vanuit huis start kan je dat voorbereidingstijd schelen.

Bekijk

Startsituaties

Vanuit welke situatie start jij? Ga je naast je studie een bedrijf beginnen, start je vanuit de WW, ga je parttime ondernemen? Welke situatie ook op jou van toepassing is, KVK helpt je graag verder.

Bekijk

Een ondernemings­plan maken, hoe doe je dat?

De tijd die je steekt in het schrijven van je ondernemingsplan is misschien wel je eerste, maar zeker niet je minste investering. Een ondernemingsplan schrijven is niet verplicht. Waarom is het dan toch zo belangrijk? En wat moet erin staan? De belangrijkste 3 onderdelen op een rij. Lees meer

Business Model Canvas

Andere strategie? Nieuwe kansen? Misschien verandert jouw markt of denk je aan een nieuw product. Jouw idee verdient een goede strategie, een doordacht businessplan.

Bekijk

Toolkit online ondernemen

Van zoekmachineoptimalisatie tot het beheer van je webshop. In deze toolkit vind je alle gereedschappen om online succes te boeken.

Bekijk

Verkopen via social media doe je zo

Je wilt je product of dienst aan de man brengen en je naamsbekendheid vergroten. Social media zijn hiervoor onmisbaar. Hoe zet je deze kanalen nu effectief in?

Bekijk

Wat moet je allemaal regelen?

Als je voor jezelf gaat beginnen, komt er veel op je af. Je wil je goed voorbereiden en niets over het hoofd zien. Daarom hebben wij voor jou op een rij gezet waar je allemaal aan moet denken. Lees meer

Een bedrijfsnaam kiezen

Een goede bedrijfsnaam is herkenbaar, blijft hangen én maakt duidelijk wat je te bieden hebt. Een passende bedrijfsnaam verzinnen is belangrijk en draagt bij aan wat je uitstraalt. 

Bekijk

Alles over het btw-identificatienummer

Als je een bedrijf start en de Belastingdienst je ziet als ondernemer voor de btw, dan heb je een btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer nodig. Wat zijn dat? Waarom heb je ze nodig?

Bekijk

10 belangrijke verzekeringen

Het is belangrijk om jezelf in te dekken tegen risico’s waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Je kunt je dan ook voor van alles verzekeren. Dit geldt voor zowel jezelf als je bedrijf. 

Bekijk